KezdőlapCímlapEz aztán az erősítés: világhíró argentin csatárt igazolt a Fradi

Ez aztán az erősítés: világhíró argentin csatárt igazolt a Fradi

A sajtóhírek alapján már szinte biztos volt, most pedig hivatalossá vált. A Ferencváros a világhírű, argentin River Plate csapatától igazolt futballistát. A 30 éves Carlos Auzqui a magyar bajnokcsapatnál folytatja a pályafutását.

Az argentin szélsőt a távozó Myrto Uzuni helyére szerződtette a Fradi. Hivatalos információ a vételárról nincs, de az argentin lapok úgy tudják, a Fradi 600 ezer eurót fizetett a szélsőért. A dél-amerikai lapok azt is tudni vélik, ha a Fradi a következő szezonban bejut a Bajnokok Ligájába, ez az ár még emelkedhet.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek – mondta Carlos Auzqui a FradiMédiának. – A Ferencváros hatalmas múlttal rendelkező klub, nem akármilyen ajánlólevéllel, és ezt megtapasztaltam, amikor megérkeztem ide. Alig várom, hogy megkezdődjön az új kalandom. Izgatott vagyok, mert nagy álmom volt, hogy Európában is kipróbáljam magamat, és örülök, hogy most ez az idő is elérkezett. Nagyon remélem, hogy segíteni tudok a csapatnak a játékommal, a góljaimmal és együtt elérjük a nagy célokat.”

Auzqui nevelőegyesületével, az Estudiantesszel 2010-ben argentin bajnok lett. Öt évvel ezelőtt 2,5 millió eurónak megfelelő összegért került a River Plate csapatához. Nagyot azért nem alkotott, hiszen négy gólja és hat gólpassza volt a híres, argentin csapatnál, miközben több helyi egyesületnek is kölcsön adták.