KezdőlapCímlapEnnyi volt: a mostani Kimi Raikkönen utolsó Forma-1-es szezonja

Ennyi volt: a mostani Kimi Raikkönen utolsó Forma-1-es szezonja

A 2021-es idény végén visszavonul a Formula–1-től Kimi Räikkönen. A világbajnok finn pilóta közösségi oldalán jelentette be a döntését.

A 41 esztendős Räikkönen 19 idényt követően vonul vissza az F1-től. A 2007-ben a Ferrarival világbajnoki címet nyerő pilóta 2019 óta az Alfa Romeót erősíti.

A finn pilóta posztjában leírta, már az előző télen meghozta a döntését, ami nem volt egyszerű számára.

„Ennyi volt. Ez lesz az utolsó idényem a Formula–1-ben. Erről már tavaly télen döntést hoztam. Nem volt könnyű döntés, de az idei évad után itt az ideje, hogy új dolgokat csináljak. Az  idény még tart, szeretnék köszönetet mondani a családomnak, az összes csapatomnak, és mindenkinek, aki részt vett a versenyzői karrieremben. És főleg nektek, rajongóknak, akik mindvégig szurkoltatok nekem. Lehet, hogy az F1-es kaland véget ért, de az életben sok minden van, amit meg akarok még tapasztalni, és ki akarok élvezni. Találkozunk még! Üdvözlettel: Kimi” – búcsúzott Räikkönen Instagram-oldalán.

A finn klasszis 341 futamon indult eddig pályafutása során az F1-ben, ezek közül 21-et nyert meg, 103-szor állt a dobogóra.

Räikkönen helyét honfitársa, a Mercedes jelenlegi pilótája, Valtteri Bottas veheti át az Alfa Romeónál, amennyiben George Russell (Williams) érkezik a helyére.

Indirekt/nemzetisport.hu