KezdőlapCímlapAz UEFA elvette a BL-döntő rendezési jogát az oroszoktól - Párizs kapta...

Az UEFA elvette a BL-döntő rendezési jogát az oroszoktól – Párizs kapta meg

Az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) válságtanácskozást tartott az orosz-ukrán háború miatt. Több, fontos döntést hozott. Elsősorban megváltoztatta a 2022-es labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőjének a helyszínét

Eredetileg május 28-án Szentpéterváron, a Gazprom Arénában rendezték volna a találkozót. Az UEFA döntése nyomán – a háborús helyzetre és a szankciókra való tekintettel – Párizs kapta a rendezést.

„Az UEFA Végrehajtó Bizottsága ma rendkívüli ülést tartott az európai biztonsági helyzet súlyos eszkalációját követően” – olvasható az UEFA pénteki közleményében.

„Az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy a 2021–2022-es UEFA férfi Bajnokok Ligája döntőjét áthelyezi Szentpétervárról a Saint-Denis-i Stade de France-ba. A mérkőzést az eredeti tervek szerint május 28-án, szombaton 21:00-kor játsszák.

Emellett az UEFA arról is döntőt, hogy az ukrán és orosz klubcsapatok és válogatottak a hivatalos meccseiket semleges helyszínen kénytelenek lejátszani. Az orosz és az ukrán válogatott is esélyes még a világbajnoki részvételre, a pótselejtezőket így nem hazai pályán fogják játszani.