2022.06.30
Pál
Kezdőlap Címlap Ötéves kisfiút hagytak a felforrósodott kocsiban - már nem tudtak rajta segíteni

Ötéves kisfiút hagytak a felforrósodott kocsiban – már nem tudtak rajta segíteni

Meghalt egy 5 éves kisfiú, miután az édesanyja egy autóban hagyta őt a rekkenő hőségben. Az asszony a másik gyermeke születésnapi bulijára készült a tragédia idején.

Az anya nagy sietségben volt, amikor 8 éves lányával hazaértek, ám a kisfiú az autóban maradt. A nő csak két-három órával később vette észre, hogy a fiát az autóban hagyta.

– A gyermek nem tudott kijönni a gépjárműből, és eltartott egy ideig, amíg észrevették, hogy nincs a házban – mondta el Ed Gonzalez, a helyi seriff.

A seriff szerint a kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni a kisfiún, aki a helyszínen az életét vesztette. Az még nem tisztázott, hogy az anya ellen vádat emelnek-e a hatóságok. Bár a gyerek tudta, hogyan csatolja ki a biztonsági övét, ezt a járművet nem ismerte kellőképpen, mert bérautó volt.

Rekordmagasságot ért el hétfőn a hőmérséklet Houstonban, ahol a tragédia is történt. A Nemzeti Biztonsági Tanács (NSC) adatai szerint évente átlagosan 38, 15 év alatti gyermek hal meg hőguta következtében az USA-ban, miután autóban hagyják őket. A gyerekek testhőmérséklete sokkal gyorsabban emelkedik, mint a felnőtteké, emellett könnyebben hőgutát kaphatnak, ami életveszélyes – írja a CNN.