2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Hajtóvadászat indult Londonban a 28 évesen megölt tanárnő gyilkosa után

Hajtóvadászat indult Londonban a 28 évesen megölt tanárnő gyilkosa után

Hajtóvadászatot indított az angol rendőrség egy gyilkos ellen, aki megölt Londonban egy 28 éves tanárnőt, Sabina Nessát.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint egy mindössze ötperces séta közben, amikor Sabina Nessa a greenwichi otthonából éppen egy közeli pub felé tartott. Levelekkel borított holttestét másnap délután találták meg, de megtörténhet, hogy nem a park volt a gyilkosság helyszíne. A Daily Telegraph szerint hátulról fejbe vágták, mielőtt a parkba vonszolták volna, de ezt rendőrségi források nem erősítették meg. Sabina Nessa egy délkelet-londoni általános iskolában tanított, családja azóta is sokkban van a bűncselekmény miatt.

A CNN beszámolója szerint a közfelháborodást kiváltó eset után attól tartanak, egyre inkább elharapózik az Egyesült Királyságban a nők elleni erőszak. A rendőrség már két férfit is elfogott, azonban később mindkettőjüket elengedték. A hatóságok most egy harmadik gyanúsítottat keresnek. Az illetőről fényképet is közzétettek, valamint egy ezüst színű autót, amit valószínűsíthetően használ – írta az Index.

Sabina Nessa halála nem az egyetlen hasonló eset az Egyesült Királyságban a közelmúltban. Hat hónappal ezelőtt egy 33 éves nőt, Sarah Everardot gyilkolták meg, szintén London déli részén. A nő március 3-án tűnt el, egy héttel később találták meg a holttestét, mintegy 80 kilométerre attól a helyszíntől, ahol utoljára látták. A gyilkosa egy szolgálatban lévő rendőr volt, akit emberrablás, nemi erőszak és gyilkosság miatt tartóztattak le.

2019 márciusától 2020-ig több mint 200 nőt gyilkoltak meg az Egyesült Királyságban. Egy rendőrségi felügyelet jelentése szerint radikális ágazati változásokra van szükség az egyre inkább elharapózó, lányok és nők elleni erőszak megfékezéséhez. Sadiq Khan londoni polgármester a mostani eset után arról beszélt, hogy gyűlölet-bűncselekményként kell kezelni a hasonló bűncselekményeket.

Indirekt/Blikk