2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Túladagolta magát két oltástagadó a lovaknak felírt féreghajtóval

Túladagolta magát két oltástagadó a lovaknak felírt féreghajtóval

Az orvosok ismét leszögezték, az ivermectin nem hatásos a koronavírus ellen.

Szlovákia második legnagyobb kórházában, a kassai Louis Pasteur Kórházban két beteget ápolnak súlyos ivermectin-mérgezéssel. Az ivermectint elsősorban állatgyógyászatban használják, féregtelenítésre, de valamiért a vírustagadók és oltásellenesek csodaszere lett.

A két páciensnél 1000-szeres túladagolást állapítottunk meg – idézi az Új Szó Marek Vargát, a kórház toxikológus főorvosát, aki szerint egyik betegük életveszélyes állapotban van, tudatzavarban szenved és idegrendszeri károsodásai vannak.

Martin Novotný infektológus főorvos a lapnak elmondta, hogy már olyannal is találkoztak, hogy a beteg szájon át szedte a szárnyasoknak való külső csepegtető oldatot, nem beszélve a lóbalzsamokról, így pedig a betegek nagyon gyorsan túladagolhatják magukat.

Az ivermectin károsítja a májat, idegrendszeri problémákat okozhat, akár agresszivitást és tudatzavart is. A kórház orvosai ismét leszögezték, az ivermectin nem hatásos a koronavírus ellen.

„Ez nem Covid-19 elleni gyógyszer és nem is lesz az soha. Semmilyen tudományos kutatás nem tudta ezt alátámasztani. A kezdeti feltételezéseket, hogy segíthet az enyhe lefolyásában, már megcáfolták. Az ivermectint használó, hozzánk kerülő betegek gyakran kerülnek lélegeztetőgépre. A túladagolással kezelt páciens Covid-fertőzött is, súlyos tüdőgyulladása van” – mondta Novotný.