2023.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Villámcsapás miatt vált földönfutóvá a háromgyermekes törökbálinti család

Villámcsapás miatt vált földönfutóvá a háromgyermekes törökbálinti család

A tomboló viharban villám csapott a Preg család törökbálinti házába a Pistály dűlőn, a tető pillanatok alatt leégett.

Épp a munkából tartottam haza, amikor nagy robajt hallottam. Akkor még nem is sejtettem, hogy a villám pont a szeretett otthonunkba csapott bele... – mesélte a Ripostnak az édesapa, Preg István, aki feleségével, három gyermekével és a nagyszülőkkel élt a házban. „Közben én is hazaértem. Ezután vette csak észre az anyósom a tüzet. Rögtön mindenkit kitereltem a házból és a kerti slaggal próbáltam locsolni bent a tüzet, amíg kiértek a tűzoltók. A lánglovagok két órán át oltották a tüzet, mire sikerült elfojtani a lángokat” – mesélte az apuka.

fotó: illusztráció

A háromszintes ház fenti része teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, így a család egy éjszakára ideiglenesen a szomszédoknál aludt. Mivel volt biztosításuk a házra, a szakértők 5-6 nap múlva mennek felmérni a károkat. Ám addig is aludniuk kell valahol, így a Facebookon kértek segítséget, de a polgármester gyorsan felajánlott egy önkormányzati lakást a szerencsétlenül járt családnak.

“Most próbálunk hozzáférni a ruháinkhoz, s amint tudunk, visszajövünk az otthonunkba a felújítás után. Jelenleg katasztrofális a helyzet, de bizakodóak vagyunk. Mindenki próbál segíteni, aki tud, kollégák, barátok, de kell is most a támogatás. Nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt!”