2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Szlávik János lánya Dubajban nyaral, míg itthon szigorítanak

Szlávik János lánya Dubajban nyaral, míg itthon szigorítanak

Amíg a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa épp a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik fő arca, addig a lánya a szigorú utazási korlátozások ellenére vígan repülget a világban. Most épp Dubajban nyaral a hölgy.

Fotó: MTI

Dubajban nyaralt Szlávik János lánya – írja a Blikk egy hozzájuk eljuttatott fotó alapján. A külföldi utazás ugyan nem tiltott, ám nem lehet elmenni amellett, hogy az infektológus főorvosa épp a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik fő arca, aki nem egyszer hangsúlyozta, mennyire fontos a védekezés és az otthonmaradás. Ráadásul Szlávik nemrég azt mondta, még nyárra sem venne még repülőjegyet. A határok megnyitásról azt mondta, a járvány elején még bízott benne, hogy nyárra rendben leszünk, majd nyár végére tolta az időpontot.

– De most teljesen el vagyok bizonytalanodva, inkább őszre teszem a nyitást, még nem vennék repülőjegyet nyárra – mondta a főorvos a Weco-Travel webináriumán. Alig pár nappal ezelőtt pedig arról beszélt: elképzelhetőnek tartja, hogy szigorítani kell a koronavírus-járvány elleni védekezés miatti hozott intézkedéseken, mert a vírusmutánsok miatt egyre többen fertőződnek meg és kerülnek kórházba. Mindezek fényében kissé ellentmondásos, hogy Szlávik családtagjai külföldre utaztak nyaralni, pont akkor, amikor a harmadik hullám tombol, s folyamatosan nő a fertőzöttek és a kórházban ellátottak száma. Ráadásul hétfőtől jön az újabb szigorítás, többek között két hétre bezárják az üzleteket is.

A lap kereste az ügyben az infektológust, de még nem kapott választ.