2020.03.30
Zalán
Kezdőlap Címlap Koronavírus: már két halálos áldozat van Olaszországban

Koronavírus: már két halálos áldozat van Olaszországban

Két halálos áldozata is van a koronavírusnak Olaszországban jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Az MTI szombatra virradóra tette közzé az első hírügynökségi közlést, miszerint a 78 éves első áldozat az északi Padova városban hunyt el a fertőzés következtében.

Padova, Foto: Twitter

A hírből nem derül ki, hogy hol támadta meg a betegség. Az ANSA hírügynökség a The New York Times tudósítása szerint egészségügyi hatósági forrásokból értesült szombaton délelőtt a második halálesetről. 

A második áldozat egy a milánói régióban lakó nő.

Milánó, Foto: Twitter

Szombatra megduplázódott az olaszországi koronavírusos megbetegedések száma is, már 30 regisztrált esetről adott hírt az ügynökség. Az egészségügyi hatóságok korábban pénteken 15 fertőzéses esetet jelentettek be Lombardiában és kettőt a szomszédos Venetóban – számol be a hírről az Index.

A pénteken regisztrált első fertőzött személy akkor kapta el a vírust, amikor egy Kínából hazatért kollégájával ebédelt. Kórházba vitték, de mielőtt felismerték volna, hogy koronavírusos betegről van szó, addigra már öt orvost és három beteget megfertőzött.

Olaszországban összesen 250 ember van karanténban, és 10 településen rendelték el a vendéglátóhelyek, az iskolák és a hivatalok bezárását. Ez összesen 30 ezer embert érint. 

Fotó: Twitter

The Local cikke szerint hatan betegedtek meg Codognoban, egy Milánótól 60 kilométerre lévő kisvárosban, ahol emiatt szintén bezárták a vendéglátóhelyeket, az iskolákat és a hivatalokat is.

Elsőként két Olaszországban nyaraló kínai turistánál mutatták ki a vírust. Az első fertőzött olasz állampolgár pedig egy Vuhanból, a koronavírus epicentrumából hazatérő ember volt.