KezdőlapCímlapKocsis Máté kiposztolta: “Kizárt az ECR frakció!”

Kocsis Máté kiposztolta: “Kizárt az ECR frakció!”

Az Identitáshoz csatlakoznak-e végül az Európai Parlamentben a Fidesz képviselői? 

“A szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába. Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!” – posztolta Kocsis Máté a Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy a hírek szerint a Fidesz EP-képviselői a legszívesebben a Giorgia Meloni nevével fémjelzett ECR-frakcióhoz csatlakoztak volna az Európai Parlamentben.

Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején tárgyalt Brüsszelben az olasz miniszterelnökkel, aki miután pártja a mostani EP-választásokon is jó szerepelt, meghatározó politikusa a Konzervatívoknak az Európai Parlamentben.

Időközben a Corriere della Sera azt írta, úgy tudják, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök attól tart, hogy a Fidesz képviselőinek a csatlakozása az ECR-ben hátrányt okozna, a Finn Párt, a belgiumi Új Flamand Szövetség és a cseh Polgári Demokrata Párt ellenzi ugyanis ezt, de a svéd ECR-képviselők is.

Orbán Viktor ugyanakkor a hét elején azt posztolta a Facebook oldalára: “egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal”. Ezek után az Identitás és Demokrácia (ID) frakció lehet a megoldás a Fidesz számára, ott Marine le Pen Nemzeti Tömörülése a meghatározó erő és Salviniék Legája, de az Osztrák Szabadságpárt is.

Az AfD-t májusban kizárták az ID-ből, és Le Penék kinyilvánították: nem kívánnak többé egy frakcióban ülni az AfD képviselőivel, miután annak EP-listavezetője, Maximilian Krah újabb botrányos kijelentést tett az SS-ről.

Indirekt/atv.hu