KezdőlapCímlapEzeket sose edd és sose idd szex előtt

Ezeket sose edd és sose idd szex előtt

Azt tudjuk, hogy léteznek kifejezetten szexuális vágyat fokozó élelmiszerek, afféle afrodiziákumok, de jó, ha tisztában vagyunk azokkal is, amelyeket nem tanácsos szex előtt fogyasztani.

Kávé

A túl sok koffein növeli a kortizolszintet, a stresszhormon pedig megnehezítheti a test ellazulását és csökkenti a libidót.

Sós ételek

Sem a pattogatott kukorica, sem pedig a chips nem jó választás. Növelik a vízvisszatartást és a puffadást a szervezetben. Szakértők szerint az orgazmust is nehezebben érjük el, ha a sófogyasztásunk nem megfelelő.

Gyümölcsök

Mivel nagyon gyorsan emészthetők, sokkal gyorsabban, mint bármi más, amit előtte fogyasztunk, görcsöket, gázokat és egyéb általános kellemetlenségeket okozhatnak.

 

Alkohol 

A bor és a sör növeli a melatoninszintet, amelyet alváshormonnak is neveznek. Már egy pohár is lelassíthat, de az alkohol emellett még erekciós nehézségeket is okozhat, és előfordulhat, hogy ittasan nehezebben jutunk el az orgazmusig.

Menta

Pedig nem tűnik rossz ötletnek csókolózás előtt, ám a vágyra nincs valami jó hatással. Ráadásul a rágógumi sem a legjobb ötlet, mert azzal az ember hajlamos lenyelni némi levegőt, és ez több gázt eredményezhet.

Szénsavas italok


A felfúvódás biztosan nem az, amire vágyunk egy romantikus éjszakán, úgyhogy sem üdítő, sem pedig sör nem ajánlott a légyott előtt.

Keresztesvirágúak

A keresztesvirágú zöldségek fogyasztása mellett rengeteg érv szól. Jó forrásai a fitonutrienseknek, amik segíthetnek a gyulladások és a rák kockázatának csökkentésében, emellett rengeteg vitamin van bennük. De nem szex előtt. Olyankor a kelbimbó, a karfiol és a brokkoli mind ellenségeink, hiszen segítik a gázképződést.

Szója

A szakértő szerint a túl sok szója elveheti a kedvünket a szextől. Azoknál a férfiaknál, akik napi 120 milligramm vagy annál több szóját fogyasztottak, szignifikánsan csökkent a tesztoszteronszint, ami rossz hatással volt a nemi vágyra.

Indirekt/divany.hu