2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Veszélyben érzi az életét a végrehajtók előzetesben ülő főnöke

Veszélyben érzi az életét a végrehajtók előzetesben ülő főnöke

Retteg a börtönben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnöke, Schadl György – tudta meg a Blikk.

Értesüléseink szerint ugyanis attól tart, hogy fogva tartása alatt megölik, ezért külön zárkát szeretne magának. Félelme pedig állítólag abból ered, hogy a házkutatás során a páncélszekrényében megtalált, prominens személyekről készített kompromittáló anyagok miatt így akarják elhallgattatni.

Ismert: Schadl György az ügyészség szerint több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert Völner Pál államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. Az ügyészség szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

A közelmúltban bővült a gyanúsítottak köre, és a Völner–Schadl-ügynek már 15 gyanúsítottja van. A nyomozó hatóság korábbi tájékoztatása alapján a Völner Pál volt államtitkárt és Schadl Györgyöt is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek. Schadl György augusztus 8-ig letartóztatásban marad.

Az üggyel kapcsolatban az RTL Klub hozta nyilvánosságra idén január végén, hogy egy borítékban olyan fotókat és DVD-ket találtak Schadl György hálószobájának páncélszekrényében, amelyek kompromittáló adatokat tartalmaznak. Köztük az egyik három ember – közöttük egy rejtélyes közszereplő – aktusáról tartalmaz meglehetősen intim pillanatokat.

Ezt az információt tetézte az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek az idén februárban tett bejelentése, amely szerint a kormány három meleg miniszterének a botrányát készíti elő egy blog. Ezek miatt tart állítólag attól Schadl, hogy örökre el akarják hallgattatni, és ezért kérte – információink alapján –, hogy egyszemélyes zárkába kerülhessen.