2021.09.22
Móric
Kezdőlap Belföld Végleg eltűnik Fekete Dávid rossz hírű autókereskedése

Végleg eltűnik Fekete Dávid rossz hírű autókereskedése

Már nincs kint sokáig az FD Car táblája, nem kell a rossz reklám az új tulajnak.

Heteken belül lekerül a hírhedtté vált „FD Car” felirat Fekete Dávid volt győri „birodalmának” kerítéséről, a földdarabot már régóta nem a csalással gyanúsított egykori énekes bérli. A területen folyamatosan gépek dolgoznak, ám a régi cégtábla még kint van a bejárat mellett, bár már eléggé lerongyolódva, megszaggatva, lekopva. A telefonszám azonban még olvasható, persze ezt a számot egy ideje már egyre kevesebben tudták érdemben megcsörgetni. Ettől függetlenül az idő haladtával egyre több autósnak nyílt ki zsebében a bicska, ha ezt a cégfeliratot meglátta, hiszen sokan pórul jártak, akik az egykori – jelenleg letartóztatásban ülő – megasztárossal üzleteltek.

A tábla azonban hamarosan lekerül az eddigi helyéről, hiszen új bérlő érkezett arra a területre, amelyen Fekete Dávid korábbi cége üzemelt. Már amennyiben ez még az ő cége volt, hiszen a gyanú szerint két éve, azaz 2019 áprilisában az énekes már igyekezett megszabadulni az FD Cartól, egy daganatos betegséggel küzdő férfi nevére íratta át az autókereskedést. Állítólag Fekete tudta, hogy a férfi haldoklik – sőt, azóta el is hunyt –, így minden bizonnyal ezért az üzletért is felelnie kell.

Úgy tudjuk, az egykori autókereskedés helyén önkiszolgáló kocsimosó nyílik, amelyet egy olyan vállalkozás indít be, amely benzinkutat és autómosót üzemeltet például Mosonmagyaróváron, Budakeszin, Ózdon és Nagykanizsán, azaz az ország legkülönbözőbb pontjain, Győrben pedig korábban önkiszolgáló töltőállomást nyitott.

– Három hónapja vettük bérbe a területet, most tudtuk elkezdeni a munkát – erősítette meg a Blikknek az egyik cégtulajdonos, aki úgy tervezi, még néhány hét és megkezdheti működését a mosó.

– Remélem, ősz végére, de várhatóan inkább decemberre elkészülünk, most zajlanak a földmunkák. Természetesen heteken belül a régi cégfeliratokat is levesszük, nem hiányzik nekünk ez a reklám – ismerte el az illetékes, akit arról is kérdeztünk, a szerződés megkötése előtt is tudta-e már, miről vagy éppen kiről híres a terület, ahol beindítaná üzletét.

– Bevallom, csak utána tudtam meg. Mondták, hogy volt itt egy autókereskedés, egy nem túl jó hírű emberrel, de pontosabbat nem. Én annyira nem is tudom, mi történt itt korábban, de minket szerencsére ez nem érint. Akkor sem érdekelt a dolog, most sem érdekel.

Indirekt/Blikk