2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Tíz év fegyházat kapott a motoros balesetet okozó drogdíler

Tíz év fegyházat kapott a motoros balesetet okozó drogdíler

Tíz év fegyházbüntetést kapott első fokon az a férfi, aki 2020 májusában bedrogozva, a hátizsákjában mintegy két és fél kilogrammnyi kokaint szállítva szenvedett balesetet motorjával Pécs határában – közölte a Pécsi Törvényszék hétfőn.

A bíróság a közleményben azt írta, hogy a férfi – miután amfetamint és kokaint is fogyasztott – Siófokról Pécs felé tartva szenvedett önhibájából balesetet a 66-os úton.

A súlyosan megsérült férfit kórházba szállították, ahol a hátizsákjában a személyes dolgait leltározó kórházi személyzet két téglaformájú, becsomagolt, kábítószergyanús anyagot talált. A rendőrség által lefoglalt csomagokról később kiderült, hogy azokban több mint két kilogramm tömbösített, magas hatóanyag-tartalmú kokain volt.

A rendőrség a vádlott lakóhelyén is házkutatást tartott, ahol a konyhaszekrényből további kábítószergyanús, kannaboid anyagokat tartalmazó növényi származékot foglaltak le.

A rendőrség a balesetről kiadott közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy 43 éves nemesnádudvari férfi, a nála lévő drog feketepiaci értéke pedig elérhette az ötvenmillió forintot is.

A Pécsi Törvényszék a férfit visszaesőként különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerbirtoklás miatt tíz év fegyházra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárva. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, míg az ügyész gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.