2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Rossz hírünk van: jön a lehűlés és az eső

Rossz hírünk van: jön a lehűlés és az eső

Nem érdemes otthon hagyni ma az esernyőt: szinte az egész ország területén felhős és esős lesz az idő, s több megyére is figyelmeztetést adtak ki köd miatt.

A mai időjárás Budapesten erősen felhős és borult lesz, több alkalommal várható eső is. A légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-10, este pedig 8 fok körül alakul.

Az ország többi részén napközben javulnak a látási viszonyok, de ott is marad a többnyire erősen felhős vagy borult idő. Délnyugatról északkelet felé egy csapadéksáv vonul át, így több helyen előfordulhat kisebb eső. A déli, délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 7-12, este 3-9 fok között várható.

Szerdán a köd és rétegfelhőzet zsugorodik, kisebb körzetekben lehetnek napos időszakok is. Nyugat felől azonban vastagabb felhőréteg érkezik. A nap első felében a szitálás mellett helyenként előfordulhat eső, a nap második felében pedig főleg az ország déli, délnyugati felén lehet eső, zápor. A déli, majd az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-13 fok között valószínű – írja a met.hu.