2020.12.05
Vilma
Kezdőlap Belföld Rossz hír: meghalt egy 31 éves, egy 38 éves és egy 40...

Rossz hír: meghalt egy 31 éves, egy 38 éves és egy 40 éves magyar koronavírusos beteg is

Ismét vannak harmincas korosztályhoz tartozók a járvány magyarországi áldozatai között.

Ahogy megírtuk, 4320 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 174 618 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3800 főre emelkedett, 42 915-en pedig már meggyógyultak.

A halálos áldozatok közt fiatalabb korosztályhoz tartozók is vannak. Meghalt egy 31 éves nő, akinek pangásos szívelégtelenség, magas vérnyomás, illetve elhízás szerepel az alapbetegségei közt, egy 38 éves férfi, akinél magas vérnyomást és heveny veseelégtelenséget jelöltek meg, illetve egy 40 éves férfi, akinek cukorbetegsége és szívbetegsége volt a koronavirus.gov oldalán szereplő adatok szerint.

Az aktív fertőzöttek száma 127 903 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7 278 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 618-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A kormány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét.Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

Indirekt/Blikk