2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Belföld Pénteken nyugodt napunk lesz, de a hétvégén minden megváltozik

Pénteken nyugodt napunk lesz, de a hétvégén minden megváltozik

Pénteken még kisüt a nap, utána viszont kissé megváltozik hazánk időjárása, és egyre több helyen kell fagyra számítani.

Pénteken, a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően, többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap, a tartósabban felhős körzetek keleten, északkeleten lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű, eleinte északkeleten fordulhat elő gyenge eső, ködszitálás, néhol ónos szitálás. Veszít erejéből a szél, gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban – 3 és 4, délután 4-12 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten még ennél is hidegebb maradhat az idő.

Hat megyére figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt. Az Északi-középhegység, a Jászság és a Tisza-tó térségében, emellett nyugaton, délnyugaton napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok. Péntek estétől ismét egyre nagyobb területen képződhet sűrű köd, kiemelten a nyugati, délnyugati országrészben, illetve északkeleten.

Szombat hajnalra sokfelé képződhet sűrű köd, amely csak lassan ritkulhat. Sok felhő lesz felettünk, helyenként kisebb eső kialakulhat, kisebb körzetekben ugyanakkor felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokra van kilátás.

Vasárnap tartós pára- és ködfoltok ismét maradhatnak keleten, északkeleten, de a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csak néhol alakulhat ki kisebb eső, eleinte esetleg ónos szitálás. Nyugaton élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 4-10 fok között alakulhat.