2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor üzent: ki fogják nyuvasztani Európát

Orbán Viktor üzent: ki fogják nyuvasztani Európát

Orbán Viktor vasárnap reggel megszólalt az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban. A miniszterelnök azt üzente Brüsszelnek, hogy a “szankciók nem segítenek Ukrajnának, de kinyuvasztják az európai gazdaságot, ami kibírhatatlan.”

“Magyarország a szankciókat mindig is ellenezte, a legelső pillanatban is azt mondtuk (…) hogy a szankciókkal nem fogunk segíteni Ukrajnán.” – mondja Orbán Viktor a vasárnap reggel a közösségi oldalán megosztott videóban. A miniszterelnök az orosz-ukrán háború miatt bevezetett szankciókkal kapcsolatban már többször kifejtette véleményét a napokban, amire válaszul szombaton elég keményen reagált az ukrán külügy.

A kormányfő a ma reggel közzétett felvételen a következőket mondta az oroszellenes szankciók folytatásáról:

Ukrajnának úgy kell segíteni, hogy az Ukrajnának jó legyen. Nekünk meg lehetőleg ne legyen rossz. A szankciók nem segítenek Ukrajnának, viszont rossz az európai gazdaságnak. – mondta a miniszterelnök, majd hozzátette, ha ez így megy tovább, akkor a szankciók ki fogják nyuvasztani az európai gazdaságot, ami kibírhatatlan.

El kell jönnie az igazság pillanatának. Brüsszelben a vezetőknek azt kell mondani, hogy rosszul kalkuláltunk, téves feltételezésből indult ki a szankciós politika, azt meg kell változtatni.

Orbán Viktor szerint a szankciós politika helyett le kell ülni az oroszokkal tárgyalni, a tűzszünetben és a béketárgyalásokban látja a megoldást.