KezdőlapBelföldNégy gyereket hagyott hátra a cellájában öngyilkosságot elkövető ceglédi férfi

Négy gyereket hagyott hátra a cellájában öngyilkosságot elkövető ceglédi férfi

Szabadulása előtt szánta rá magát a végzetes döntésre.

Kötelet sodort a lepedőjéből, és úgy akasztotta fel magát a 26 éves Dabis Krisztián a Ceglédi Rendőrkapitányság fogdájában, pedig 72 órás fogvatartásából ma szabadult volna.

Az előzetes vizsgálatok szerint az őrszemélyzet nem követett el mulasztást – számolt be róla a Bors.

„Krisztián, vagy ahogy mi becéztük, Lütyő jóravaló gyerek volt, de elkövetett néhány hibát az életben. Olykor nyugtatókat szedett vagy drogozott, alig dolgozott, pedig elintéztem neki, hogy térköveket rakhasson az építkezés mellett, ahol most biztonsági őr vagyok. Az édesapja nem bírta nézni a dologtalanságát, ezért három hónappal ezelőtt elzavarta otthonról” – emlékezett meg róla gyászoló édesanyja a lapnak.

„Hogy így ért véget a fiam élete, abban én is hibás vagyok. Vasárnap több autót is feltört és megpróbálta kinyitni a mi Golfunkat is, de csak tönkretenni tudta. Szerszámokat akart belőle kilopni. Amikor ezt észleltem, tehetetlenségemben hívtam a rendőrséget. Megtudtam, rajtam kívül még ketten feljelentették. Az utcánkban kapták el, és már vitték is be” – zokogott Melinda, aki pénteken látta utoljára gyermekét.

Krisztián négy gyermeket hagyott maga után. Kittitől, az előző élettársától született Szofi és Leon, jelenlegi párjától, Ginától pedig Noel és Roland. A férfi ötszörös családapa lehetett volna, ám hét évvel ezelőtt meghalt az első kapcsolatából világra jött hat hónapos Kittike.

„Meggyőződésem, hogy mindent előre eltervezett. Azt akarta, hogy bevigyék, ezért tette, amit tett. A testvére, Zoli mindig vigyázott rá, nála nem tehetett volna kárt magában” – tette hozzá szomorúan.