2023.02.05
Ágota, Ingrid
Kezdőlap Belföld Mindenki fűtsön be jól: brutális fagy tarolja le az országot

Mindenki fűtsön be jól: brutális fagy tarolja le az országot

A mai időjárás Budapesten napos és fátyolfelhős lesz, csapadék nélkül. Az északnyugati szél többnyire mérséklet marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet +5 fok körül alakul, estére -2, -3 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is túlnyomóan derült idő várható, a késő délutáni, kora esti óráktól azonban megvastagszik a felhőzet a Tiszántúlon. Csapadék nem várható, a déli, délnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban megélénkül, másutt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2-7 fok között alakul, késő estére -5 és +1 fok közé esik a hőmérséklet.

Csütörtökön egy hidegfront vonul át az ország felett északnyugat felől délkelet irányába, mögötte felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. A front mentén több helyen várható csapadék. A délnyugati, majd északnyugati, nyugati szél főleg az északi országrészben megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-8 fok között alakul.

Pénteken is felhőátvonulások várhatók, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Helyenként előfordulhat zápor, az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0-4 fok között várható.

Szombaton közepesen, időszakosan erősebben felhős lesz az ég. Elszórtan, leginkább a nyugati tájakon lehet havazás, hózápor. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Vasárnap nyugat felé haladva felhősebb idő lesz, havazás és havas eső is inkább nyugaton fordulhat elő. Az északias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.