2022.01.29
Adél
Kezdőlap Belföld Medve elől menekült egy miskolci gazda − hajtóvadászat a visszatért ragadozó után

Medve elől menekült egy miskolci gazda − hajtóvadászat a visszatért ragadozó után

Hiába hitték a miskolciak, hogy elmúlt a veszély, a városban vasárnap hajnalban portyázó medve hétfőn újra felbukkant. Egy férfi alig tudott előle elmenekülni.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai három polgárőr szervezettel vasárnap estig, majd hétfőn hajnalban ismét járőröztek Lyukóvölgyben, ám idáig nem akadtak a medve nyomára. Hétfőn a hajnali órákban egy környéken lakó az Őzugró utca egy elhagyott telkén látta a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosa jelentette, hogy birsalmaszedés közben megzavarta a medve. A telektulajdonos elmondása szerint alig tudott az autójába beugrani, majd onnan értesítette a rendőrséget.

Hétfőn ismét járőrözés indult a helyszínen, a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőrei járják majd a lyukói területeket, valamint lovas polgárőrök is érkeznek a megyéből Miskolcra. A fentiek alapján egyértelmű, hogy a medve továbbra is Lyukóvölgy területén kóborol, így továbbra is kérik a helyieket, hogy amennyiben látják, ne próbálják megközelíteni a medvét, ne próbáljanak meg barátkozni vele – írja a Borsodhír.