2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Ma még nyár lesz, de holnap leszakad az ég

Ma még nyár lesz, de holnap leszakad az ég

Vasárnap még nyári időre lehet számítani, de jövő héten újra visszatér az ősz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás. A hőmérséklet kora délután 24 és 29, késő este 13 és 18 fok között várható.

Hétfőn az ország északkeleti harmadán a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, másutt erősen felhős területek is lesznek. Főleg az ország délnyugati felén-kétharmadán valószínű több helyen eső, záporeső, helyenként zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. Délutánra 20, 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.

Hétfőre a zivatarok miatt hét megyére az elsőfokú riasztást is kiadták, úgyhogy érdemes lesz magunkkal vinni az esernyőt.

Kedden a fátyolfelhők mellett az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Szórványosan előfordul eső, zápor, néhol zivatar. A Nyugat-Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. Hajnalban 7, 16, délután 20, 26 fokot mérhetnek.

Szerdán a keddi naphoz hasonlóan az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, de számítani lehet még napos időszakokra. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 14, a csúcsérték 18 és 23 fok között alakul.