2022.01.18
Piroska
Kezdőlap Belföld Ketten támadtak rá a fóti háziorvosra: elveszítheti az állását

Ketten támadtak rá a fóti háziorvosra: elveszítheti az állását

Egy kórház vagy egy orvosi rendelő is veszélyes üzem már. Most Fóton tört ki botrány az ügyeleten, ezúttal azonban a támadók húzták a rövidebbet. A megtámadott orvos ugyanis szabadidejében testépítő és alaposan ellátta a rárontó házaspár férfi tagjának baját.

A történet ott kezdődött, hogy dr. Lestár Ferencet, a fóti orvosi rendelőben ügyeletesként dolgozó orvost egy házaspár hívta fel péntek éjjel telefonon, hogy gyógyszerekkel állítsa be a feleség vérnyomását. Erre dr. Lestár úgy válaszolt, hogy a szombati ügyeletben erre nincs lehetőség, hiszen az eljárás többszöri ellátást igénylő háziorvosi feladat. Ezek után a férj szombat reggel ismét jelentkezett előbb telefonon, majd személyesen – írta cikkében a Bors Online.

– A házaspár nő tagja először elkezdte gyalázni a rendszert, mondván, az orvosok mind gyáva férgek, mert félnek a Covidtól, ráadásul azt hisszük, nekünk mindent szabad, én pedig vele szemben megsértettem az orvosi eskümet. Megkértem, hogy a súlyos állítását támassza alá, mire közölte, hogy megtagadtam tőle az ellátást. Ezután hirtelen kitalálta, hogy nem is a vérnyomásával van baj, mert ő éppen köhög.

Azt gondolta, ettől megijedek a koronavírus miatt, de én nem szoktam megijedni. Megjegyeztem, hogy csak annyi megaláztatást kívánok neki az életben, amennyi engem szokott érni a rendelőben. Ezt a mondatot sértésnek vette: elkezdett ordítani, miközben a férje még csak csendben ült. Kértem, hogy fejezze be a hangoskodást, de a nő csak annál jobban ordibált. Amikor megindult felém, én is felálltam, majd a nő nekilökött a szekrénynek. Persze, védekeztem, a támadót ellöktem magamtól – mesélte a Borsnak dr. Lestár.

A megtámadott orvos nem úszta meg ennyivel. A férj felkelt, majd elkezdte ütésekkel sorozni az orvos fejét, aki érezte, szorult helyzetben van, és ha nem tesz semmit, a férfi nagyon megveri őt. Visszaütött, miközben a nő hátulról rugdosta. Sikerült kiszabadulni a szobából, hogy legalább szemtanúk legyenek. A házaspár nem nyugodott le, megpróbáltak az épületen kívül elégtételt szerezni.

„Ők jöttek utánam, de én becsuktam az épület ajtaját. Próbálták kinyomni, de nem tudták, mert erősebb voltam a férfinél. Egyikük ekkor berúgta az üveget. Arrébb álltam, mire a férfi ismét követett, majd újra megsorozta a fejemet. Persze, megint visszaadtam.”

Ráfogtam a férj fejét az ott parkoló autójukra, majd néhányszor hozzávertem. Egy kisebb földharc is kialakult.

Végül az egyik beteg hívott segítséget, a kiérkező rendőröket a támadók is megvárták, majd érkeztek a mentők is.

– A férj koponyasérülést szenvedett, ezért kórházba szállították. A konkrét diagnózist nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy csak zúzódásról van szó. Ellenem nem indult büntetőeljárás, tanúként hallgattak ki, de hétfőn meg kell jelennem az igazgatómnál. Benne van a pakliban, hogy kirúgnak– zárta a történetet az orvos, aki azt is hozzátette: nem ez volt az első eset, hogy rátámadtak munka közben.