2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Három év után szabadlábra helyezik S. Ábelt, aki fel akarta robbantani az...

Három év után szabadlábra helyezik S. Ábelt, aki fel akarta robbantani az osztálytársait

Tömegmészárlásra készült, sőt, az egyik fővárosi gyorsétteremben is lövöldözött, ám most – három év börtön után – szabadlábra helyezik S. Ábelt. A volt hallgató azonban még sokáig a rendőrség látókörében lesz, ugyanis a bombakészítéssel vádolt férfinak nyomkövetőt kell viselnie a következő tárgyalásig.

S. Ábelt 2010 februárjában azért vette őrizetbe a rendőrség, mert a gyanú szerint végezni akart több egyetemista társával, s találtak is nála fegyvert. 2013-ban végül kiderült: a bíróság bizonyítottnak találta, hogy mészárlásra készült, és a rendőrség szerint ő követte el a Móricz Zsigmond körtéri McDonald’sban a lövöldözést is még ugyanabban az évben – írja az Index.

Ábelt 2015-ben lőfegyverrel való visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt ítélték el: jogerősen négy és fél évre kellett rács mögé kerülnie. Ám büntetésének kétharmadát az előzetes letartóztatásban és házi őrizetben letöltötte, így 2017 márciusában szabadon engedték.

A férfi így könnyen tudta folytatni korábban megkezdett jogi tanulmányait. Ábel korábban azzal is bekerült a hírekbe, hogy beperelte a kriminálpszichológust, akinek a szakvéleménye hozzájárult ahhoz, hogy letartóztassák.