2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Elfogatóparancsot adtak ki a magyar focista ellen – Keneseit vesztegetés miatt keresik

Elfogatóparancsot adtak ki a magyar focista ellen – Keneseit vesztegetés miatt keresik

A III. kerületi Rendőrkapitányság vesztegetés miatt körözi a korábbi élvonalbeli futballistát, a hazai bundabotrány egyik főszereplőjét, Kenesei Zoltánt – írja a Blikk a police.hu nyomán.

A körözést a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja adta ki a volt középpályással szemben vesztegetés miatt. A Nemzeti Sport kérdésére Nothoff Ingrid, a BRFK sajtóosztályának munkatársa megerősítette a körözéssel kapcsolatos információt, s annyit hozzáfűzött, hogy ezt abban az esetben alkalmazzák a hivatalos szervek, ha valakit nem találnak a lakóhelyén. A sportnapilap megtalálta Keneseit, telefonon beszéltek vele. Megtudták, hogy egy félmillió forintot meg nem haladó pénzbírságról van szó, amit az egyik, évekkel ezelőtti tárgyalás során róttak ki Kenesei Zoltánra. A befizetésre felszólító csekk azonban nem jutott el hozzá, a befizetési határidő lejárt, így került fel a körözöttek listájára. Ha Kenesei Zoltán a Fővárosi Törvényszéken befizeti a terhére kirótt teljes összeget, megszűnik a körözés. Az egykori futballista a lapnak azt mondta, hétfőn okvetlenül befizeti a bíróság által meghatározott összeget.

Az egykori futballistát 2011-ben vették őrizetbe, 22 hónapot töltött előzetesben, az akkori vád szerint az ázsiai bundamaffia megbízásából irányították a magyarországi hálózatot. A REAC 2007 és 2009 közötti manipulált meccseinek ügyében 2017-ben el is ítélték, egy év felfüggesztett szabadságvesztést és 500 ezer forintos pénzbírságot kapott.

Blikk/24.hu/Indirekt