2022.11.29
Taksony
Kezdőlap Belföld Botrány Friderikusz podcastja körül

Botrány Friderikusz podcastja körül

Egy internetes hírportál valószínűsíti, hogy egy halott tévés nevét használták fel abban a közleményben, amelyben a Friderikusz Produkció pénzt kért produkciója előállításához. Ebben egyébként a közleményt jegyző sajtós kiflitolvajokhoz hasonlította azokat az internetezőket, akik nem fizetnek a tartalomért.

Kép: Pixabay

A Média1 kezdett nyomozásba, miután néhány napja intenzív támogatást kérő kampányba kezdett Friderikusz Sándor és stábja. A legendás tévés hónapokkal ezelőtt indította el podcast csatornáját a youtube-on, de ez alatt az idő alatt a vállalkozás sokmillió forintos veszteséget termelt.

Miután Friderikusz egy videóban kérte a nézők segítségét a Blikk-ben egy nyilatkozat is megjelent. Ebbe egy bizonyos Csenterics Ágnes, a Friderikusz Produkció állítólagos sajtósa azt állította az újságnak, hogy 24 epizód után az idén indult Friderikusz Podcast 25 millió forint veszteségnél tart, ugyanis az egyébként az ingyenes videómegosztókra is feltöltött videókért nem fizetnek a nézők.

Friderikusz állítólagos sajtósa azt is mondta, hogy csak a nézők 0,3 százaléka hajlandó fizetni, míg a többieket (azaz a nézők 99,7 százalékát) kiflitolvajokhoz hasonlította, akik, nem hajlandók fizetni a tartalomért, miközben annak előállítása pénzbe kerül – írja a Média1.

Az állítólagos sajtóst először a Facebookon kereste a lap, ám ott ilyen néven egyetlen személyt sem találtak. Próbálkoztak a Linkedin nevű szakmai közösségi portálon is, de ott csak egyetlen Csenterics Ágnes profilt található: egy ismert tévés rendezőnek a profilja, aki viszont tavaly, 77 éves korában elhunyt.

A lap alapos nyomozása során megkerestek szinte minden lehetséges fórumot, de a munka eddig nem vezetett eredményre, senkit nem találtak, aki ismerné vagy tudná, ki lehet Friderikusz Sándor sajtósa. Mivel a produkció eddig nem válaszolt a megkeresésükre, egy meredeknek tűnő feltételezéssel zárták le az ügyet:

„Egyelőre tehát számunkra az tűnik hihetőnek, amit a titokzatos Csenterics Ágnes iránti kutakodásunk során Friderikusz több pályatársa feltételezett, hogy a tévés és podcaster sajtósa valójában maga Friderikusz Sándor lehet. A Blikkben megjelent kiflis nyilatkozatban több pályatársa is Friderikusz stílusát, gondolkodását vélte felfedezni, és teljesen hihetőnek tartották, hogy valójában Friderikusz a sajtós. Ám még így sem zárjuk ki teljesen, hogy végre valahára előkerül a titokzatos Csenterics Ágnes, aki sajtós létére és egy közösségi médiás szolgáltatás, a podcast munkatársaként nincs fent a közösségi médiában, és akit nem ismernek az újságírók, pr-esek, illetve voltaképpen senki”

Indirekt/Média1