2023.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Belföld Angyalföldi társasházban raboltak ki egy nőt

Angyalföldi társasházban raboltak ki egy nőt

Az angyalföldi rendőrök perceken belül elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint kirabolt egy nőt a főváros XIII. kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki 2022. január 20-án délután azért támadott meg egy nőt egy budapesti társasházban, hogy megszerezze a táskáját.

A rendelkezésre álló adatok szerint az idős asszony 16 óra 30 perc körül ment be az épületbe, ahol mögé lépett a férfi és hátulról átölelte őt. A nő ekkor felé fordult, de a férfi megragadta a vállán lévő táskát és megpróbálta erővel megszerezni azt. Az áldozat nem hagyta magát, így a támadó a földre lökte őt, majd elvette a táskáját és a nála lévő bevásárló szatyrot is, amelyekben élelmiszer, pénz, bankkártya, telefon és okmányok voltak.

Ezt követően az asszony – hogy meneküljön a szorult helyzetből – kinyitotta a társasház ajtaját, azonban így a rabló is kereket oldott.

A menekülő férfit az időközben értesített rendőrök a Balzac utcánál 16 óra 35 perckor elfogták, az elrabolt dolgokat pedig hiánytalanul visszaadták a tulajdonosnak. 

A 49 éves O. Zsoltot a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, illetve őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.